Rosneft wordt door aanstaande deal grootste olieproducent ter wereld en mondiaal meer dan 1 miljard smartphones in gebruik [Terwijl u sliep]

[Grootsch]

Oliereus in de maak - De directeur van Rosneft zal vandaag, als de onderhandelingen goed verlopen, een deal afronden die er voor zorgt dat de Russische oliemaatschappij de allergrootste producent van ruwe olie ter wereld wordt. Rosneft wil namelijk het aandeel van BP in de Brits-Russische olie joint venture TNK-BP overnemen voor $28 miljard. Met deze uitbreiding zou Rosneft een productie van 3,15 miljoen vaten per dag realiseren. Nu is ExxonMobil nog de grootste met 2,3 miljoen vaten. Financial Times

Smartphones overal - In het afgelopen kwartaal is het aantal smartphones dat wereldwijd in gebruik is de 1 miljard gepasseerd. De stijging van 47% ten opzichte van vorig jaar komt grotendeels door de honger naar Apple’s nieuwe iPhone. Dat heeft Strategy Analytics berekend. Het meetbureau zegt dat er in 2015 maar liefst 2 miljard smartphones op de wereld in gebruik zullen zijn. Dat zou betekenen dat één op de zeven wereldburgers met een slimme telefoon rondloopt. Bloomberg


[Amerika]

Spannend, spannend, spannend - De algemene consensus is dat Obama het laatste debat heeft gewonnen. Maar dat betekent niet dat Mitt Romney is uitgeschakeld. Het tegendeel. In een poll van Gallup staat de rijke Republikein met zes punten voor op de Democraat. Er zijn ook weer peilingen die het tegendeel beweren. Laten we het er op houden dat het spannend is. Business Insider

Terrorist in het ootje genomen - Een man uit het Midden-Oosten heeft geprobeerd het gebouw van de New York Federal Reserve op te blazen. De explosieven in zijn busje gingen echter niet af. Dat komt omdat de bommen nep waren. De FBI kwam achter de plannen van de terrorist toen hij op internet voor wapentuig aan het zoeken was. De geheime dienst besloot om de man in de val te lokken door undercover neppe bommen te leveren en hem tijdens de daad te arresteren. Fox Business


[Big Money]

Grexit vooralsnog niet voor handen - Griekenland heeft een overeenkomst bereikt over 'de meeste belangrijke voorwaarden' voor de volgende noodlening van €31 miljard. Volgens de troika, bestaande uit de Europese Commissie, ECB en het IMF, waren de gespreken in Athene 'uitgebreid en productief.' Ook premier Samaras heeft er vertrouwen in. Niks Grexit dus. The Guardian

Dramaresultaat BofA - De derde kwartaalwinst van Bank of America is 95% gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde 28%. De lagere opbrengst komt door hoge proceskosten gerelateerd aan de overname van Merril Lynch, boekhoudkundige aanpassingen en een verlaging van de vennootschapsbelasting in het Verenigd Koninkrijk. The Wall Street Journal