Fred Kras van Zon Invest is 60 geworden, viert feest (waarvan?)

Wel, van een rekening waar nog een paar ton op staat, die moet buiten bereik van de beleggers in de luchtkastelen blijven. Het zit zo. In 2009 biedt Kras met Pure Energy en Zon Invest de mogelijkheid aan de kleine man om ook te verdienen aan de energie-transititie. Hoe dat in zijn werk gaat legt hij hieronder uit. Kort en goed: kiep uw spaargeld bij Kras, hij gaat groene energie opwekken en met een megawinst aan de Spaanse overheid verkopen, waarna hij - pinky swear - de opbrengst met u zal delen. 

In 2008 bleek het al een dikke scam te zijn, meer daarover leest u hier. Het park met zonnecellen waar Kras voor staat is van heel iemand anders, maar dat is niet meteen zichtbaar met het blote oog. In het midden van augustus 2015 wordt het zaakje opgerold door de autoriteiten, waarna blijkt dat er voor € 8,715.000,00 is opgehaald bij gedupeerde beleggers. De curator probeert met de Officier van Justitie samen te werken om boven water te krijgen waar dat geld in gebleven maar dat lukt allemaal niet erg, blijkens het faillissementsverslag

Dat betekent dat de curator een deal moet maken met Kras. Al met al komt hij er goed vanaf, want een paar 925-lezers en Zon Invest-beleggers schrikken zich een hoedje als ze over een Spaans strand lopen: daar zit Kras doodleuk van het lekkere weer te genieten. 

Eerder deze maand werd hij zestig jaar jong, dat werd op zijn kosten op vorstelijke wijze gevierd. Hij leeft van een rekening waar hij om de zoveel tijd wat geld vanaf mag romen, om nog een beetje comfortabel te leven tot de AOW-leeftijd bereikt is. Dat is wel geld dat van de genoemde beleggers afkomstig is, dus het zat niet elke gast even lekker, in Spanje gefêteerd worden met de spaarcenten van anderen. Hoe ging dat liedje ook alweer?